Martina Kärrberg heter jag. Född 1986. Uppvuxen på Hönö och i Göteborg men verksam i Lidköping sedan 2010.


Konst är min passion i livet. Älskar strukturer, kollage, lager på lager och blandar gärna tyg papper och färg. Blivit mycket akryl och mixed media men också akvarell, digitalt och olika trycktekniker.


Kan aldrig riktigt bestämma hur ett verk ska se ut innan, det kommer fram efter hand. Låter det som vill komma ut få komma och har roligt utan att tänka för mycket.

Jag låter känslan styra när jag skapar nu för tiden. Efter ett 7 år långt uppehåll så återupptog jag målandet igen 2011 när jag hittade tillbaka till glädjen i det igen och slutade tänka på vad andra ville ha.


Sommaren 2015 hade jag min första egna konstutställning på Hellekis Säteri och efter det har det rullat på med olika event och utställningar.

Utan konsten i mitt liv fungerar jag inte och jag hoppas kunna beröra andra med den. Jag vill inspirera andra att leva i sin sanning och följa sina drömmar.


Jag har alltid drömt om att få syssla med ett kreativt yrke och att vara min egen. När jag var liten öppnade jag min egen lilla butik i lekstugan, hade pysselkurser för barnen i området och älskade att sitta och måla. 


Jag är utbildad i Mönsterdesign, textil, sömnad, bild & form, mode, grafiska hantverkstekniker, Photoshop och företagande.

 

Älskar att skapa med händerna och även digitalt. Gjort mycket mönster och tar gärna emot uppdrag från företag.


Min kökskollektion Retro Media består av svensktillverkade produkter såsom brickor, skärbrädor, glasunderlägg, grytunderlägg, kökshanddukar och kuddfodral. Alla med retromotiv. 

Jag gör också posters.


 

Inspireras gärna av lite interiörbilder under fliken INSPIRATION

 

 


Mässor jag medverkat i:


Formex


Jan 2013

Aug 2013

Aug 2014Bomässan, Lidköping


2020Jurybedömda utställningar:


2011 Lidköpings konsthall

2013 Bildkällaren, Falköping

     Tidaholms konsthall


Egna utställningar:


2014 Galleri Baggen, Mariestad

2015 Rosa Galleriet, Hellekis Säteri

2015 Hospis Gabriel, Lidköping

2016 Sockerbruket, Yoga Centrum

2017 Sockerbruket, Yoga Centrum

2018 Sockerbruket, Yoga Centrum

2019 Limtorget, Lidköping

2019 Sockerbruket, Yoga Centrum

2020 Bomässan, Lidköping